Pinot Noir on ainoa rypälelajike, jota viljellään tätä viiniä varten. Viinitarhat sijaitsevat Buxyn ja Saint Gengoux le Nationalin välillä, ja ne ovat yleensä keskikokoisilla rinteillä. Maaperä on matalaa ja ilmavaa. Alueet ovat erittäin kivisiä, mikä on ihanteellista Pinot Noirille. Kesäkaudella kivet säilyttävät lämpöä ja luovuttavat sen viinille. Nämä kivet nopeuttavat siten rypäleiden kypsymistä.
Sen rypäleet tulevat Côte Chalonnaise -alueen savi-kalkkikivimaista, joissa kalkkikivi on hallitsevana. Rinteet ovat loivia ja suuntautuvat itään ja kaakkoon.
Kypsytys
Viinin valmistus alkaa teräksisissä säiliöissä, minkä jälkeen se siirretään tammitynnyreihin. Kypsytysaika tynnyrissä vaihtelee vuosikertojen mukaan.
Viinin luonne
Kaunis punainen väri, kirkas, rubiinin sävyillä, tuoksu avautuu Pinot Noirin tyypillisillä punaisilla hedelmillä (mustaherukka, kirsikka, viinimarja) savuisilla, humusmaisilla ja joskus eläimellisillä vivahteilla. Rikas ja monimutkainen, sen rakenne on tiivis pehmeiden ja eleganttien tanniinien päällä. Kaunis tasapaino.
Ruoka- ja viiniparitukset
Rypäleet korjataan käsin. Tähän Cuvéehen käytämme vain parhaiden vuosikertojen ensimmäisiä puristuksia.
Viini kypsyy tynnyreissä vain ensimmäisen alkoholikäymisen aikana.
noin 3 kuukautta, jonka jälkeen se pullotetaan toista käymistä varten
toista käymistä varten hienojen kuplien luomiseksi.
Viiniä kypsytetään sitten lankuilla vähintään 1 vuoden ajan
optimaalisen laadun saavuttamiseksi.
Ruoka- ja viiniparitukset:
Blanc de Blancs on ihanteellinen kumppani aperitiiveille tai yksinkertaisesti grillatulle kalalle.
yksinkertaisesti grillatulle kalalle tai paistetulle vasikanlihalle oliivien kanssa.
Aromit & Maut:
Tässä Crémant de Bourgogne -viinissä on vaaleankultainen väri hienoilla kuplilla.
sitruunamaisilla vivahteilla. Sitruuna ja limetti hallitsevat ja tuovat mukanaan ihanaa raikkautta kielelle.
raikkautta kielellä. Maaperän savi-kalkkikivipitoisten rypälelajikkeiden tuoma mineraalisuus,
tuottaa tälle viinille vankan monimutkaisuuden, joka viehättää niitä, jotka rakastavat löytää uusia asioita.
Kultainen keltainen väri, kirkas.
Sitrus-, kukka- ja valkoisten hedelmien vivahteet mantelin sävyillä.
Gourmand ja muotoiltu, maku on raikas ja elegantti lopetus.
{"Nez":"voimakas tuoksu lämpimistä punaisista viinimarjoista, paahdetuista mustikoista ja mustaherukkakermasta, mausteisen kakun, kuivattujen ruusujen, pensaan ja lyijykynän vivahteilla, sekä ripauksella sokeroitua orvokkia.","Accord metvin":"paistettu ankka vartaassa, grillattu siika, paistettu hanhi.","Appellation":"Pessac-Léognan.","Conditionnement":"6 pullon 75cl pahvilaatikko.","Le conseil de l'œnologue":"tarjoillaan 16°C:ssa.","Label":"Appellation d'Origine Contrôlée.","Bouche":"tasapainoinen ja rehellinen, kauniilla tasapainolla aineen, tiheyden ja raikkauden välillä. Jälkimaku on erittäin pitkä tuoreilla punaisilla hedelmillä, lakritsilla, kanelilla ja savuisilla vivahteilla.","Apogée":"2024-2057.","Œil":"intensiivinen punainen.","Taux d'alcoolémie":"14%.","Vinification":"Château Smith Haut Lafitte käsittelee jokaisen terroirin erikseen. Sadonkorjuu hyödyntää viimeisimpiä teknologioita tärinällä tapahtuvan murskaamisen ja optisen lajittelun avulla. Viinin valmistus tapahtuu puukuppiloissa. Viini kypsytetään sitten tynnyreissä 18 kuukauden ajan (60% uusia).","Millésime":"2017.","Domaine":"Château Smith Haut Lafitte.","Culture":"Luomu."}